Holistische massages

Voor een diagnose maak ik ook gebruik van holistische massages.
Ik observeer de cliënt zijn houding en kijk naar hoe iemand in zijn lichaam staat of zit,
loopt en beweegt. Vervolgens is er de observatie van afwijkingen van de huid, gezicht uitdrukkingen en non verbale uitingen. Horen hoe iemand spreekt, horen lopen in zijn gewicht, horen van knarsen en kraken van gewrichten,  het horen en zien van de ademhaling.
Het voelen van de lichaamstemperatuur, dikte van de huid, spanning van de huid (een stress gevoelige huid?), spanningen van de spieren, het voelen van urinekristallen, en voelen van kramptoestanden met een specifieke uitstralingsgebied. Ook stijfheid en fybromyalgie, waarin een voedingsanalyse kan worden meegeven. Ook het intuïtief voelen is hier een onderdeel van.


Werkvormen


Ter behandeling van klachten kan ik gebruik maken van verschillende werkvormen, te weten:


Holistische massage - ter ontspanning, ter bevordering van het afvoeren van afvalstoffen en ter bevordering van het zelfhelende vermogen van lichaam en geest. Deze massage is opgebouwd uit verschillende massage technieken, waaronder ontspanningsmassage, voetreflexmassage, Holistic Pulsing, lymfdrainage massage.

NEI - een behandelvorm waarmee emotionele blokkades worden opgeruimd

Bach Bloesemremedies - op negatieve gemoedstoestanden om te zetten in positieve gemoedstoestanden

Quantum Touch - om energie beter te laten stromen en waar nodig toe te voegen

INTEGRA - om met behulp van natuurlijke middelen het genezingsproces te ondersteunen, om allergieën uit lichaam en geest te halen en het lichaam te reinigen.

FET - Fobie Eliminatie Techniek om op een simpele en doeltreffende manier fobieën weg te halen

Voedingslijst - een persoonlijk uitgezochte lijst die aangeeft welke voedingsmiddelen heilzaam zijn en welke schadelijk zijn.

Voedingssupplementen en voedingsadviezen.Basis behandeling
De meeste cliënten starten bij mij met een holistische massage als basisbehandeling. Vanuit dit punt bekijk ik of andere werkvormen ingezet dienen te worden om het genezingsproces te bespoedigen of te begeleiden.

Door massage krijg je een betere bloedcirculatie en kunnen voedingsstoffen en zuurstof weer bij de spiercellen komen. Eveneens worden de opgehoopte afvalstoffen afgevoerd. Ook de algehele ontspanningsmassage vanuit het holistische beeld heelt de mens. Dit is niet alleen op de spieren gericht, maar meer met het maken van contact met de cliënt. Hierdoor komt de cliënt meer tot zijn emoties en ervaringen van zijn diepere bewustzijn.
Deze ervaringen kunnen bijvoorbeeld zijn;

het ervaren van contact,

het meer bewust zijn van (delen in) het lichaam,

het ervaren van doorstromen van energie,

het ervaren van het innerlijke en de afwezigheid van mentale activiteit

en niet te vergeten de algehele ontspanning van lichaam en geest, mentaal en fysiek.


De aanraking van de masseur met de juiste intentie kan zeer ontspannend en voedend zijn.
Een prachtig medicijn is dit, dat overal toepasbaar is.


Tijdens de massage produceert het centrale zenuwstelsel het prettige stofje endorfine genaamd.
Deze verzacht de pijn en geeft ons een gevoel van welbevinden. Bij pijnklachten of scheve bekken maak ik ook direct gebruik van Quantum Touch, holistische pulsingen en triggerpoint massage.

De massages bestaan uit verschillende technieken die op de klacht toepasbaar kunnen zijn.
Door de combinatie van massage en het gebruik van etherische oliën en Bach remedie zalven  komt er balans tussen  lichaam en geest. Het evenwicht wordt hersteld waardoor de klachten gaan verdwijnen.

03 oktober 2011
Thea Gramberg – Blaas.

- Start - NEI - Integra - Bach Bloesem - Quantum Touch - Body Detox - Contact - Foto’s - de 5 Natuurgerichte principes  - - Diagnose en werkvormen - Prijzen consult - webwinkel -

Copyright 2010-2011 Henk Blaas www.dtp-abc.nl All rights Reserved